Részecskeszűrő eltávolítás

Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a gépjármű fogyasztása növekedett miközben a teljesítménye igencsak leromlott

A rossz minőségű részecskeszűrőt korrigálni vagy tisztítani kell. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon olvasható még több cikk. Előbbi nagyon borsos kiadás, míg utóbbi kedvezményes árú ötlet. Használt autó megvásárlása előtt sajnos nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos tömérdek alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át leszerelés nélkül.

Tömérdek rémes hír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatosan, tudniillik a kijavítás költsége rettentően drága. A részecskeszűrő cseréje nagyon drága kiadás. Rettentően mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. A gyári részecskeszűrő díja több százezer Ft.

A részecskeszűrő regenerálja magát. Ámde ehhez intenzívebb fordulatszámon kell haladni hosszabb ideig. A regenerálódás menete elkezdődik, a részecskeszűrőben lévő korom kiég. A részecskeszűrő problémája leginkább 160 ezer km körül mutatkozik meg. Ez leginkább a gépkocsi használatbavételétől függ. Akik kiváltképp kis távokon használják, hamarabb találkoznak a nehézséggel.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-12-14 21:42