A gumigyűrű felhasználása

A gumi gyűrűket úgynevezett vulkanizálással gyártják a kaucsukfa tejnedvéből, a latexből. A gumigyűrű tulajdonságait nagymértékben megszabja a latex minősége. Mint minden csomagolóanyagnál lényeges az ár. Nincs ez másként a gumi gyűrű esetében sem. Nem mindegy, hogy a gumi gyűrű darabja, vagy épp kilógrammja mennyibe kerül. Azok a vállalkozások, akik naponta több ezer terméket becsomagolnak, tisztában vannak a gumigyűrű árakkal.

Az adalék tényleg csökkenti az árat, de ezzel együtt rontja a gumi gyűrű minőségét is. A gumigyűrűk ára egyenes arányban van a minőségével. Ha megnézzük, egy kiló gumi gyűrű árát máris következtethetünk a minőségére. A színes gumigyűrűk latex tartalma nem haladja meg a 70%-ot.

A gumigyűrű tárolása

A gumi egy természetes anyag. Az idő múlása nem kedvez a gumigyűrűnek. Ez a gumi gyűrű természetes öregedése. Az öregedést serkenti a magas hőmérséklet, a napfény és az ózon. Ezek hatására a gumi elnyálkásodik és elveszti rugalmasságát. Ezért fontos, hogy a vásárolt termék a lehető legfrissebb legyen. Törekedjünk arra, hogy a lehető legfrissebb gumi gyűrűt vásároljunk.

Gumigyűrű a csomagolásban

Számos probléma oldódott meg a gumi feltalálása következtében. 1845-ben Stephen Perry nyújtott be először szabadalmat a gumi gyűrű gyártására. A vastag ragasztószalag, a kartondoboz és a csomagoló tasak mellett a gumi gyűrű kiemelt helyet foglal el a csomagolási megoldások között. A gumigyűrűt gyakran használják a csomagolásban, általában gyűjtő egységek kialakítására. A gumi gyűrű ára kilogrammban van meghatározva, de felhasználáskor a darabszám a fontos. A jó minőségű gumigyűrűt onnan lehet felismerni, hogy azonos súlyban több gumi gyűrű van, mint az összehasonlítási alap. A legnagyobb gumi gyűrű gyártók Malajzia, Indonézia és Thaiföld.

Forrás: wts.hu, 2018-04-30 10:40